Press release

Aspire Software versterkt WFM-portfolio met aankoop van Manus Software

MONTREAL, 1 september 2021 - Valsoft Corporation Inc. (hierna "Valsoft"), een in Montreal gevestigde onderneming gespecialiseerd in de aankoop en ontwikkeling van softwarebedrijven voor verticale markten, is verheugd de overname aan te kondigen van Manus Software & Services Holding BV (Manus Software), een industrieleider in software-oplossingen voor Work Force Management (WFM).

Manus Software is gevestigd in Hendrik Ido Ambacht en heeft een sterke reputatie Op het gebied van flexibele en hybride oplossingen binnen WFM. De aankoop van Manus Software geeft een krachtige stimulans aan de aanwezigheid van Aspire Software (een operationele groep van Valsoft) in de vertical WFM.

Met meer dan 30 jaar aanwezigheid in de industrie, is Manus Software een toonaangevende leverancier van oplossingen voor personeelsplanning en tijdsbeheer op de Europese markt. Hun specialiteit in het optimaliseren van human resources en tijdevaluatie zorgt ervoor dat processen, binnen de organisatie van de klant, zo efficiënt, nauwkeurig en effectief mogelijk verlopen.

"Door aan te sluiten bij de Valsoft-groep zijn verdere investeringen in onze productsuite en groei verzekerd," aldus Jan-Willem van der Boom, oprichter en CTO van Manus. "De focus van Manus is altijd geweest om de best mogelijke en meest accurate oplossing te bieden aan onze klanten, op basis van de ervaring en kennis van ons team. Ik ben blij dat we deze stap hebben kunnen zetten en kijk ernaar uit om nog voor vele jaren van dichtbij betrokken te kunnen zijn."

"Ik ben bijzonder blij dat Manus deel is geworden van de Valsoft/Aspire-groep," zei Jan-Willem van Riet, mede-eigenaar en CEO van Manus Software & Services Holding BV. "Al tijdens het aankoopproces toonden ze zich betrokken en deskundig op het gebied van software-ontwikkeling en -implementatie."

Met de meest recente aankoop wordt Manus de tweede onderneming in de workforce management sector in Europa, die toetreedt tot de familie van Aspire Software. Eerder werd Softbrick overgenomen. Dankzij de toetreding tot Aspire Software zal Manus nu de kans krijgen om niet enkel hun aanwezigheid op de Europese markt verder te versterken, maar om globaal uit te breiden. De eigenaars van Manus Software, Jan-Willem van Riet en Jan-Willem van der Boom zullen aanblijven om de goede reputatie van Manus Software bij haar klanten te behouden en te versterken.

"Voor Manus geeft dit ons de kans om het maximum te halen uit de post-Covid-periode, waarin we verwachten (en al opmerken) dat een groter aantal bedrijven WFM-software nodig zullen hebben om hen te helpen de juiste werknemer in te zetten, op het juiste moment en voor het gepaste bedrag, met de juiste vaardigheden op de juiste plaats," aldus van Riet. "Nu we groter en beter gefinancierd zijn, kunnen we een nog betere service bieden aan onze huidige en toekomstige klanten vanuit een sterkere positie.

Eén van de kernprincipes van Valsoft is te investeren in gevestigde organisaties en de tools te geven de organisatie te versterken. Valsoft is geen private equity of venture capital organisatie, omdat het ernaar streeft organisaties duurzaam te laten groeien door middel van langdurige partnerschappen met het bestaande management.

"Het bundelen van onze krachten met Manus Software helpt onze aanwezigheid en strategie op de verticale markt van WFM te versterken. We zijn verheugd dezelfde waarden te delen met Jan-Willem van Riet en Jan-Willem van der Boom: een passie voor innovatie, klantervaringen van wereldklasse en een verlangen om te groeien," verklaarde Michael Assi, CEO van Aspire Software, onderdeel van Valsoft. "We kijken ernaar uit om het team van Manus Software te ondersteunen in het doorzetten van hun visie en het versnellen van hun groeiplan."

Onder de paraplu van de Valsoft-bedrijven zal Manus blijven samenwerken met klanten om op feiten gebaseerde en door data gedreven oplossingen te bieden en ervoor te zorgen dat ze zo efficiënt en winstgevend mogelijk zijn.

Valsoft werd intern vertegenwoordigd door algemeen adviseur David Felicissimo en bijgestaan door Pamela Romero en extern adviseur Joost Houtman van Lexence. De aandeelhouders van Manus werden vertegenwoordigd door Hann Oude Grote Bevelsborg van AttLaw.

Over Manus Software

Manus is de favoriete leverancier van oplossingen voor personeelsplanning en tijdsbeheer in Europa. Met meer dan 30 jaar ervaring staat Manus bekend om het integreren van flexibele en hybride koppelingen met de diverse (personeelsbeheers) systemen van de klanten. De oplossingen zijn gebaseerd op informatie, gedreven door data en met inachtneming van compliancy. Manus biedt met moderne softwareoplossingen en een no-nonsense, altijd op busines case gebaseerde aanpak, het optimale resultaat voor u als klant. De unieke Evaluated Time-functies helpen met name grote internationale bedrijven te voldoen aan lokale wetgeving en zakelijke regels over de hele wereld, hetgeen hen in staat stelt controle te houden over de tijd naar geld processen. Dit laatste zorgt er voor dat alle medewerkers wereldwijd op tijd en correct verloond worden.

Over Valsoft Corporation

Valsoft Corporation verwerft en ontwikkelt softwarebedrijven in verticale markten waardoor elk bedrijf de beste missiekritieke oplossingen kan leveren aan klanten in hun respectievelijke sector of niche. Een belangrijk uitgangspunt van de filosofie van Valsoft is om te investeren in gevestigde bedrijven en om een ondernemersomgeving te bevorderen die van een bedrijf een leider in zijn sector maakt. In tegenstelling tot private equity en venture capital bedrijven, heeft Valsoft geen vooraf gedefinieerde investeringshorizon en wil waarde kopen, houden en creëren via partnerschappen op lange termijn met het bestaande management en klanten.

Over Aspire Software

Kopen. Verbeteren. Groeien. Aspire Software, onderdeel van Valsoft Corporation, is een software aankoop onderneming, dat een portfeuille aan bedrijven in verschillende sectoren (verticals) bezit, uitbaat en beheert. Aspire zoekt doorlopend kansen in talrijke verticale markten. Aspire's team van ondernemers en bedrijfsbouwers hebben een onvoorwaardelijke inzet voor het ontwikkelen van de merken en het uitbreiden in nieuwe markten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij het ontbreken van een investeringshorizon en de gedecentraliseerde beheerstrategie

Voor meer informatie over de genoemde bedrijven, ga naar https://www.manusplus.com/, https://www.valsoftcorp.com en https://www.aspiresoftware.com.

Bron:
Aspire Software

 

Mediarelaties:
Mark Ellis

Mark.Ellis@aspiresoftware.com

 

Terug naar het overzicht
Press release